Moeilijke momenten: het moment als je thuis komt van school of werk « Welkom bij Gewichtsconsulente Limburg
Gezond Gewicht – Gezond leven
Bel me voor meer informatie: 06-42061695

Moeilijke momenten: het moment als je thuis komt van school of werk

Moeilijke momenten het moment als je thuis komt van school of werk.

Een van de moeilijkste momenten van de dag wordt vaak “het moment dat je thuis komt van school of werk” genoemd.’s-Ochtends ben je gestart met goede voornemens. De hele dag gaat goed, je houdt je keurig aan je voorgenomen eten en drinken. Je zit vol goede moed en dan….. kom je thuis van school of werk. Je bent moe, je hebt honger en je moet eerst nog gaan koken voordat je kunt eten of je moet nog wachten op huisgenoten voordat je kunt gaan eten, dit allemaal kan er toe leiden dat je tussen de tijd van dat je thuis komt en werkelijk gaat eten al veel te veel hebt gegeten. Het kan ook zijn dat je meteen kunt gaan eten maar omdat je zo’n verschrikkelijke honger hebt en omdat je moe bent eet je i.p.v. 1 bord er meerdere. Hoe kunt je dit voorkomen?

De eerste tip die ik je geef is, de basis tip: Zorg dat je overdag voldoende eet. Sla geen tussendoortjes over. Dus zorg voor een goed ontbijt, lunch en je verstandige tussendoortjes. Mijn tweede tip is: Zorg dat als je thuis komt, je meteen iets eet, zodat de scherpe randjes van je honger ervan af gaan Dit kun je doen door bijvoorbeeld meteen als je thuis komt een glas warme bouillon te nemen en een grote winterwortel te eten. Dit zorgt ervoor dat je “eerste honger” weg is, waardoor de kans dat je gaat snacken tijdens het koken of dat je teveel avondeten gaat eten, veel kleiner is.

Veel succes.Oost west, thuis best. GCN

Mylène Ruyters Gewichtsconsulente Limburg

Print Friendly

Geen reactie mogelijk.

wat zou Mylene zeggen

gewichtsconsulente Mylene Ruyters

Laatste berichten

  • Automatisme Automatisme
    Hoe zorg je dat je nieuwe eetgedrag een automatisme wordt. Dit doe je...
  • Mijn radar Mijn radar
    Mijn radar Ik krijg vaak de vraag van klanten hoe het kan dat...

Uw BMINaar de BMi tabel »

© 2011-2021 All Rights Reserved