Waarom heb ik vaak zo’n zin in zoet na de maaltijd? « Welkom bij Gewichtsconsulente Limburg
Gezond Gewicht – Gezond leven
Bel me voor meer informatie: 06-42061695

Waarom heb ik vaak zo’n zin in zoet na de maaltijd?

Waarom heb ik vaak zo’n zin in zoet na de maaltijd?

Moe na het eten

Veel mensen hebben direct na de lunch of het avondeten zin in iets zoets. Raar eigenlijk, omdat je dan toch net gegeten hebt? Dat werkt zo: alles wat je binnenkrijgt, moet ook verteerd worden voordat je lichaam er profijt van kan hebben. Je maag kan dan wel gevuld zijn, maar de cellen en spieren hebben nog geen energie gekregen. Er gaat juist extra veel energie naar de spijsverteringsorganen, waardoor je je moe kunt voelen. Daarom “roept” ons lijf om zoetigheid, omdat suiker zo lekker snel energie geeft. Wat kun je daartegen doen? Probeer de verleiding te weerstaan, het gaat vanzelf weer weg. Drink een kop thee en neem na de maaltijd even rust, het ondersteunt je spijsvertering. Of ga rustig wandelen.moe na het eten

Print Friendly

Geen reactie mogelijk.

wat zou Mylene zeggen

gewichtsconsulente Mylene Ruyters

Laatste berichten

  • Automatisme Automatisme
    Hoe zorg je dat je nieuwe eetgedrag een automatisme wordt. Dit doe je...
  • Mijn radar Mijn radar
    Mijn radar Ik krijg vaak de vraag van klanten hoe het kan dat...

Uw BMINaar de BMi tabel »

© 2011-2020 All Rights Reserved