Omdenken « Welkom bij Gewichtsconsulente Limburg
Gezond Gewicht – Gezond leven
Bel me voor meer informatie: 06-42061695

Omdenken

Omdenken

De “ik mag alles eten” methode is gebaseerd op omdenken en in oplossingen leren denken. Op deze wijze creëer je een verandering van het gedrag.

Door cliënten de opdrachten in het boek te laten maken en deze tijdens een consult samen door te spreken. Leert de cliënt zijn eigen oplossingen te bedenken. Een voorbeeld hiervan is het thema “moeilijk moment de avonden”. Een van de opdrachten is om de cliënt minimaal 5 nieuwe manieren te laten bedenken hoe om te gaan met een lastige situatie. Hier gaat het niet eens om of een “oplossing” uitvoerbaar of haalbaar is maar dat de cliënt buiten de lijntjes leert denken en niet het slachtoffer wordt van zijn eigen vastgeroeste gedachten. Deze herhaling komt vaak terug in diverse situaties zoals moeilijke momenten “feestdagen”, “weekenden”, “vakanties” etc. 

Als een cliënt hier handig in wordt zal ook blijken dat in andere situaties dit “omdenken” ook toegepast gaat worden.

Maar niet alleen het bedenken is belangrijk zeker ook het opschrijven en het markeren van de teksten hoort bij bewustwording en de gedragsverandering.

Verder worden er in het boek met psychologische krachtmiddelen gewerkt zoals de kracht van de herhaling. Herhaling is de weg naar succes en met alleen er over praten kom je er niet. De nieuwe vaardigheid en de nieuwe inzichten dienen op verschillende manier en via diverse kanalen herhaald te worden. Daarom bestaat onze coaching uit een combinatie van gesprekken, theorie lezen en stukken tekst markeren en opdrachten invullen. Met andere woorden: tijdens de consulten wordt informatie via visuele, auditieve en kinesthetische energie overgebracht.

Mylène Ruyters Gewichtsconsulent Limburg

Print Friendly

Geen reactie mogelijk.

wat zou Mylene zeggen

gewichtsconsulente Mylene Ruyters

Laatste berichten

  • Automatisme Automatisme
    Hoe zorg je dat je nieuwe eetgedrag een automatisme wordt. Dit doe je...
  • Mijn radar Mijn radar
    Mijn radar Ik krijg vaak de vraag van klanten hoe het kan dat...

Uw BMINaar de BMi tabel »

© 2011-2021 All Rights Reserved