Programma; overheid « Welkom bij Gewichtsconsulente Limburg
Gezond Gewicht – Gezond leven
Bel me voor meer informatie: 06-42061695

Programma; overheid

Programma

Schijf van 5 / aanbevolen hoeveelheden: Er wordt uitgelegd hoe de schijf van 5 is opgebouwd en hoe deze kan worden toegepast in de dagelijkse voeding. Aan de hand van de aanbevolen hoeveelheden voedingsmiddelen, in combinatie met de bepaalde hoeveelheid energie en nutriënten voor de cliënt, worden voorbeelddagmenu’s samengesteld.

Energieleverende voedingsstoffen: De cliënt wordt uitgelegd welke voedingstoffen energie leveren. Er wordt verteld wat het verschil is tussen de energieleverende voedingsstoffen en hoe dit in een gezonde en verantwoorde voeding kan worden toegepast.

Ontbijten; Het belang van ontbijten wordt besproken. Er worden verschillende suggesties gedaan voor een gezond en voedzaam ontbijt. De cliënt wordt geleerd om dit in de praktijk toe te passen.

Lunch: Welke mogelijkheden zijn er voor de lunch, met name in de situatie op het bedrijf. Hoe gaat de cliënt om met alle verleidingen in de bedrijfskantine.

Variaties; Samen met de gewichtsconsulent gaat de cliënt op zoek naar variatiemogelijkheden voor de verschillende maaltijden. Door actieve betrokkenheid van de cliënt zal deze steeds meer zelfstandig keuzes kunnen maken in verantwoorde voeding.

Bewegen/ sporten; Besproken wordt het positieve effect van bewegen en sporten in het kader van gewichtsreductie en/of gewichtsbeheersing. Samen met de gewichtsconsulent zal de cliënt gaan zoeken naar mogelijkheden om meer bewegen in zijn/ haar leefpatroon te integreren. Ook zullen we advies geven over welke sporten en activiteiten het beste resultaat geven.

Etiketten lezen; De cliënt wordt geleerd wat er op verpakkingen staat, hoe dat moet worden gelezen en hoe dat kan worden gebruikt bij het maken van een juiste voedingskeuze.

Spijsvertering; Enige kennis over de spijsvertering wordt aan de cliënt overgebracht.

Feestjes/ vakanties; De cliënt krijgt mogelijkheden aangereikt om in andere situaties, zoals vakanties en feestjes een juiste keuze te kunnen maken, zodat gewichtsbeheersing bereikt kan worden.

Lightproducten en zoetstoffen; Voorlichting over lightproducten en zoetstoffen en de voor- en nadelen hiervan zullen worden besproken met de cliënt. De cliënt zal worden geleerd om hierin een verantwoorde keuze te maken.

Vitaminen/ mineralen; Het belang van gezonde voeding en de voorziening in vitaminen en mineralen zal worden besproken. Van een aantal vitaminen en mineralen zal worden aangegeven in welke voedingsmiddelen deze veel voorkomen. Bij de intake wordt door de gewichtsconsulent een analyse gemaakt van de vitamine- en mineraleninname van de cliënt. Als daar afwijkingen in voorkomen tov de aanbevolen hoeveelheden, dan zal door de gewichtsconsulent een advies worden gegeven over welke voedingsaanpassingen kunnen worden toegepast om de voeding optimaal te maken.

Snacks; Samen met de gewichtsconsulent gaat de cliënt bepalen welke tussendoortjes verantwoord zijn en passen binnen het voedingspatroon dat de cliënt zal gaan volgen.

Vezels; De gezondheidsvoordelen van vezels worden aan de cliënt uitgelegd. Er wordt bepaald of de cliënt voldoende vezels in de voeding gebruikt en of dat aanpassing behoeft. Eventueel wordt het voedingspatroon aangepast zodanig dat de vezelinname toereikend is. Aan de cliënt wordt uitgelegd welke voedingsmiddelen veel en welke weinig vezels bevatten.
Print Friendly
Laat een reactie achter

wat zou Mylene zeggen

gewichtsconsulente Mylene Ruyters

Laatste berichten

  • Automatisme Automatisme
    Hoe zorg je dat je nieuwe eetgedrag een automatisme wordt. Dit doe je...
  • Mijn radar Mijn radar
    Mijn radar Ik krijg vaak de vraag van klanten hoe het kan dat...

Uw BMINaar de BMi tabel »

© 2011-2022 All Rights Reserved